Matematik

Procent, rabat mm

26. marts 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

På tilbud koster en vare 752 kroner efter der er givet 20% rabat.

Hvad er varens normalpris (prisen før rabat)?

Og når jeg skal skrive 8 om til hundrededele, er det så 8 eller 800% 

Udregningsmetode på begge:-/

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

0,80 * x = 752

Løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

8 = 8*100/100 = 800/100 = 800%


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2016 af Studentos

752*(1+0.20)=\textbf{902.4}


Svar #4
27. marts 2016 af Malle123456789 (Slettet)

#2

8 = 8*100/100 = 800/100 = 800%

Fra procent til decimaltal giver det 0,08 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2016 af Studentos

8 % = 0,08

800 % = 8 


Skriv et svar til: Procent, rabat mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.