Studievalg og videregående studie

Jobmuligheder/ledighed blandt Food Science og Technology

29. marts 2016 af zvezda81 (Slettet)

Hej. Jeg overvejer at søge ind på KU Fødevarer og Ernæring og læse Produktudvikling eller Food Science og Technology, men jeg har lidt svært ved at finde nogle tal på, hvor stor er ledighed bland disse to uddannelser i de senere år, og noget om hvor meget man kommer til at tjene?  Jeg vil meget gerne se nogle konkrette statistikker på det her uddannelsesområde. Henvisning  til UG føler jeg ikke er tilstrækkelig. Hvor kan jeg fidne de pågældende data, kan I hjælpe meig med det? Vil meget gerne undgå at kaste mig ud i en langvarrig uddannelse, hvor ledigheden på området generelt er stor.

På forhånd tak

Nadja. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2016 af drjuliet (Slettet)

Uden at kende uddannelsen og hvad jobmulighederne er tænker jeg der er forskel på lønniveau afhængigt af hvilken retning man går. Jeg ved heller ikke hvad titlen bliver, men måske du kan finde den på denne liste http://www.business.dk/karriere/her-er-uddannelserne-som-sikrer-dig-de-bedste-loenninger dog skal man være opmærksom på at det er en livstidsløn/gennemsnitsløn for alle altså nye som gamle, men det indikere måske lidt i hvilken ende af skalaen det er.

Mht ledighed kan du måske finde noget her https://www.ug.dk/job/arbejdsmarkedet/beskaeftigelsesudsigter (ved godt du sagde det ikke skulle være ug.dk, men de linker måske relevant på denne side). Dele af deres data er fundet fra styrrelse for arbejdsmarked og rekruttering, så evt kan det være der du kan finde rådata du kan se selv.

Håber det om ikke andet kunne pege dig i rigtig retning, ellers må du have rigtig meget held og lykke i jagten, det lyder rigtig fornuftigt at tænke jobmuligheder ind før du vælger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2016 af drjuliet (Slettet)

Hov og på ug kan du også under de enkelte job se både løn og beskæftigelsesmuligheder. Her er fx tilfældigt valgt job https://www.ug.dk/job/erhverv-og-job/akademiskarbogledelse/natvid/levnedsmiddelinspektoer 


Svar #3
29. marts 2016 af zvezda81 (Slettet)

Tak for det, men det er desværre ikke helt det jeg havde i tanker. Kunne du evt. sige noget om ¨hviket slags forbund eller måske fagforening der dækker disse specieller? Så prøver jeg at kontakte dem og se om de kan komme med nogle konkrette tal til mig.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2016 af drjuliet (Slettet)

Jeg tror ikke jeg er helt med på hvad det så er du leder efter. er det i forhold til ledighed eller løn? og hvilke job havde du tænkt på ? for det vil nok være afgørende for hvilke fagforbund der er tilknyttet. Men jeg er ude på dybt vand her for jeg ved det ikke, det er slet ikke mit område. 


Svar #5
29. marts 2016 af zvezda81 (Slettet)

Noget som dette her! 

http://www.ac.dk/media/593786/Ledighed-januar-2016.pdf

https://www.nnf.dk/media/361313/Den-foedevareindustrielle-overenskomst-mellem-DI-og-Foedevareforbundet-NNF-2014-2017-v01-12-2015.pdf

Mange tak for forsøget!  Jeg finde selv ud af det...


Skriv et svar til: Jobmuligheder/ledighed blandt Food Science og Technology

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.