Fysik

fission

29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en, som kan hjælpe med vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: 3.PNG

Svar #1
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

Jeg har kigget lidt på a) og kommet frem til en masse, som jeg håber, er korrekt:

Har taget formlerne P=E/t og E=mc^2 og sammenkoblet dem

P=\frac{mc^2}{t}

Omskriver

m/t=P/c^2=\frac{3.83*10^{26}J/s}{(300*10^{18} m/s)^2}

Og det giver så

=4.26*10^9kg/s

Er det korrekt, eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2016 af peter lind

Der står ikke i opgaven om i hvilken tid solen mister den pågældende masse; men det må underforstås at det er 1 sekund. I så fald er massetabet pr. sekund 564*106-559,34*106 ton 


Svar #4
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

#3

Hvordan fik du det til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2016 af peter lind

564,106 ton brintkerner bliver til 559,34*106 ton heliumkerner. Så er der jo forsvundet 564*106-559,34*106 ton


Svar #6
29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

Ok, tak

Hvad med b)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2016 af peter lind

Du bruger E = m*c2 til at omregne massen fundet i a til energi


Svar #8
30. marts 2016 af hrmogensen (Slettet)

#7

Så det er, hvad? 564*106-559,34*106ton multipliceres med lysets hastighed i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2016 af peter lind

ja


Skriv et svar til: fission

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.