Matematik

funktionsforskrift

06. april 2016 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg har flere opgaver som jeg har prøvet at komme frem til med uden noget resultat. Jeg håber nogen kan hjælpe, og tak til enhver hælp. 

Opgave 1 ( billedet er vedhæftet ) 

1) opstil en funktionsforskrift for sammenhængen mellem gennemsnitshastigheden (x) og rejsetid (y) for turen.

2) Forklar om sammenhængen mellem gennemsnitshastigheden og rejsetid er # en lige frem proportionalitet eller # en omvendt proportionaitet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2016 af mathon

Du har
                 v\cdot t=s       som når s er konstant
er en omvendt proportionalitet mellem v og t.

                 t=\frac{s}{v}

eller med x og y

                x\cdot y=k(onstant)

er en omvendt proportionalitet mellem x og y.

                y=\frac{k}{x}


Svar #3
06. april 2016 af sc1997 (Slettet)

kan du forklar lidt mere, forstå ikke rigtig. er det opgave 2 du svare på?


Svar #4
06. maj 2016 af sc1997 (Slettet)

jeg fandt ud af det. det er en omvendt proportionalitet fordi det buer og ikke er lige. 

til fremtidig brugerer


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.