Matematik

HASTER- eks. aftagende mht differentialligninger

12. april 2016 af Dian123 - Niveau: A-niveau

jeg har følgende ligning:

f'(t)=2-9f(t)

og skal bruge formlen

y'= b-a *y som har løsningen y(x) = b/a +c*e^-a*x

hvordan gør jeg???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af Therk

Indsæt a=9 og b=2 i løsningsformularen. Erstat x med t. Erstat y(x) med f(t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af peter lind

Du aflæser af ligningen at b= 2 og a =9. Desuden skal du udskifte navnene så det passer til opgaven


Svar #3
12. april 2016 af Dian123

er det her forstået rigtigt:

ligning

y' = 2-9y

Løsning:

f(t) = 2/9 + c*e^-9*t


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2016 af Therk

Ja, det er korrekt indsat.


Skriv et svar til: HASTER- eks. aftagende mht differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.