Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prisoptimering - monopolistisk

20. april 2016 af musti58 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej . 
Min opgave lyder på at jeg har en person som sælger caps, til en pris af 299.75, hvor afsætningsmulighedernehar en funktion der hedder : P=-0,25*x+500.

Jeg skal bestemme ved hvilken salgspris virksomheden maksimerer sin omsætning  samt finde priselasticiteten .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af Stats

Jeg vil gå ud fra, at det er afsætningsfunktionen P(x) = -0,25·x + 500

Maksimering af omsætning betyder:

Omsætning = Pris·Mængde = P(x)·x = -0,25·x2 + 500x

Differentiere og sætter lig med nul.
d/dx (Omsætning) = -0,5x + 500 = 0

Isolere x for at finde ud af hvilken mængde der giver den største omsætning:
-0,5x + 500 = 0
-0,5x = -500
x = 1000

Indsætter i omsætningsfunktionen:
-0,25·10002 + 500·1000 = -250.000 + 500.000 = 250.000

Priselasticitet = mængdeændring i procent/prisændring i procent.

Vi kender den gamle pris på 299,75

Den nye pris er på P(1000) = -0,25·1000 + 500 = -250 + 500 = 250

Ændringen i prisen i procent er; (250 - 299,75)/299,75 = -16,6%

Mængden er P(x) = 299,75 ⇔ -0,25·x + 500 = 299,75 ⇔ x = 801

Mængdeændringen i procent er derfor: (1000 - 801)/801 = 24,8%

Priselasticiteten er derfor: -16,6/24,8 = -0,67

Efterspørgslen er derfor uelastisk da den ligger mellem -1 og 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Prisoptimering - monopolistisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.