Fysik

temperatur og tryk

26. april 2016 af bohemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe med denne lille opgave :)

Jeg er gået helt i stå.

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: temperatur og tryk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2016 af mathon

                      \frac{p\cdot V_2}{T_2}=n\cdot R=\frac{p\cdot V_1}{T_1}

                      \frac{ V_2}{T_2}=\frac{ V_1}{T_1}

                      \frac{ T_2}{V_2}=\frac{ T_1}{V_1}

                      T_2=\frac{ V_2}{V_1}\cdot T_1

                      T_2=\frac{ 4{,}6}{7{,}4}\cdot ((273{,}15+230) K)

                      


Svar #3
26. april 2016 af bohemi (Slettet)

Vil du forklare sidste linje/udregning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du indsætter dine to opgivet værdier for voluminerne og omregner din opgivet temperatur fra celcius til kelvin ved at lægge 273,15 til. 


Svar #5
26. april 2016 af bohemi (Slettet)

Kan godt være jeg spørger dumt -.-   Men hvorfor vil jeg have det i kelvin? :)


Svar #6
26. april 2016 af bohemi (Slettet)

så det bliver 312,769 K?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kelvin er SI-enheden for temperatur, og de fleste formler er indrettet således, at det giver mening at bruge netop disse. Jeg kan ikke helt se, hvordan du får 312,769 ved at lægge 273,15 til 230. 


Svar #8
26. april 2016 af bohemi (Slettet)

(4,6/7,4)*((273,15+230)K) = 312,769 K

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jo, det er rigtigt. Jeg misforstod dit spørgsmål. Beklager. 


Svar #10
26. april 2016 af bohemi (Slettet)

Nå okay. Super. Mange tak :)


Skriv et svar til: temperatur og tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.