Fysik

Fart af løsreven atom

26. april 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der en der kan hjælpe med opgave b?
Har søgt på net og i bogen, men synes ikke jeg finder nogle formler der fungerer.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2016 af mathon

Energiligning for løsrivelse af elektron fra sølvoverflade:

                     E_{foton}=E_{kin}+{A_{l\o s\; Ag}

                     E_{kin}=E_{foton}-{A_{l\o s\; Ag}

                     E_{kin}=\frac{h\cdot c}{\lambda }-(7{,}61\cdot 10^{-19}\; J)

                     E_{kin}=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-16}\; J\cdot nm}{\lambda }-(7{,}61\cdot 10^{-19}\; J)

                     E_{kin}=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-16}\; J\cdot nm}{254\; nm }-(7{,}61\cdot 10^{-19}\; J)

                     E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot m_e\cdot v^2=(7{,}82-7{,}61)\cdot 10^{-19}\; J=2{,}1\cdot 10^{-20}\; J

b)

Beregning af den løsrevne elektrons hastighed:

                     v^2=\frac{2\cdot 2{,}1\cdot 10^{-20}\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{m_e}

                     v=\sqrt{\frac{2\cdot 2{,}1\cdot 10^{-20}\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{9{,}10938\cdot 10^{-31}\; kg}}


Skriv et svar til: Fart af løsreven atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.