Fysik

Beregning af kinetisk energi for partikel

27. april 2016 af hellegr (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) Beregn den kinetiske energi af en alpha-partikel med farten 1,5 * 10^7 m/s. Angiv energien både i J og MeV. 

Jeg tror formlen er E_kin = m * ½ * v^2
men skal man så bare finde massen af en alpha-partikel på nettet eller hvordan?

B) Beregn dernæst farten af en Beta-partikel med en kinetisk energi på 0,64 keV. 


Hjælp! - På forhånd tak. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2016 af mathon

          m_{He}=6{, }64648\cdot 10^{-27}\; kg

          m_{e}=9{, }10938\cdot 10^{-31}\; kg

          1\; J=6{,}24151\cdot 10^{18}\; eV

          1\; eV=1{,}60218\cdot 10^{-19}\; J


Skriv et svar til: Beregning af kinetisk energi for partikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.