Biologi

Bezetts formel

28. april 2016 af Emma2200 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bruge bezetts formel til at udregne en hjertefrekvens, men er tydeligvis ikke særlig god til matematik, da mit resultat bliver ca. en million gange lavere end det burde.

Kan nogen fortælle mig, hvor i min udregning at det er gået galt? Jeg vil som sagt gerne have resultatet, bare en million gange højere:

QTc = QT (msec)/root(PR sec)

0,00004ms/root(27*0,04s)

0,0004ms/root(1,08s)

= 0,000385ms

QT-intervallet er 10mm, og en firkant på EKG-målingspapiret svarer til 0,4s


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke helt med på, hvor du får dine tal fra. Som jeg umiddelbart forstår din uregning, så har du omregnet dine 0,4 sekunder til millisekunder, hvor du får 0,00004 millisekunder - er det korrekt forstået? Hvis det er denne måde, du har gjort det på, så har du omregnet sekunder til milisekunder forkert. 0,4 sekunder er det samme som 400 millisekunder. Du får herved et resultat, der giver ca. 385 ms. 

\frac{400}{\sqrt{27*0.04}}=384,9002 ms


Svar #2
28. april 2016 af Emma2200 (Slettet)

Hej!
Tallene har jeg aflæst på et EKG jeg har målt. Jeg har lavet en fejl, ideten firkant svarer til 0,04s. og ikke 0,4 som jeg er kommet til at skrive.

Jeg vil nemlig rigtig gerne have lige nøjagtig det tal, som du har fået :)


Skriv et svar til: Bezetts formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.