Matematik

find c i andengradsligning

28. april 2016 af MiaOdine (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en andengradsligning, hvor jeg skal finde c.

Jeg skal bestemme ligningen, så den kun har en løsning

3x-6x+c=0

hjææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af Stats

Hint.

Hvad gælder der om diskriminanten d = b2 - 4ac, når:
d < 0
d = 0
d > 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
28. april 2016 af MiaOdine (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg kan finde diskriminanten, når jeg ikke har c. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2016 af JulieW99

Du kan isolere c i formlen, og svaret vil give at d=0, når du har fundet c.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2016 af mathon

Hvad véd du om diskriminanten d=(-6)^2-4\cdot 3\cdot c, når andengradsligningen har netop én løsning?


Skriv et svar til: find c i andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.