Kemi
Fehlings prøve
Hej!
Har virkelig brug for hjælp!
Er der nogle, der ved, hvorfor galaktose kan reducere Fehlings væske, og hvorfor ølurt og bygkerner ikke kan?
jeg er helt blank på det spørgsmål :(
Svar #1
28. april 2016 af Skaljeglavedinelektier
Galaktose indeholder en aldehydgruppe, det må ølurt og bygkerner så ikke gøre.
Svar #2
28. april 2016 af Heptan
Galactose er et reducerende sukker, fordi det er et aldehyd. Fehlings væske reagerer med aldehyder.
Maltose er et sukker som forekommer i ølurt og bygkerner. Det er et disakkarid, og er ikke et aldehyd, så det kan ikke reagere med Fehlings væske.
Prøv at google deres strukturformler og kig efter den funktionelle gruppe aldehyd, -CHO.
Svar #3
28. april 2016 af Linegransid (Slettet)
Men maltose er da i stand til at reducere fehlings væske....
Skriv et svar til: Fehlings prøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.