Matematik

Den specifikke stamfunktion

28. april 2016 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!! Søger hjælp til denne opgave. brugen af ''e'' forvirrer mig meget!

''I følgende opgave er der givet en funktion, f, og et punkt, p. Bestem i hvert tilfælde den stamfunktion til f, hvis graf indeholder P:

f(x)=e^x +2ex

p(1,4e)

Hvordan integreres denne? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af mathon

    2e er en konstant, medens e^x er en funktion:

              f(x)=e^x +(2e)\cdot x

              F(x)=\int \left ( e^x+(2e) \cdot x\right )\mathrm{d}x


Svar #2
28. april 2016 af Sara2303 (Slettet)

Tak for svar! Så den hedder altså:

F(x)=e^x +2e*\frac{1}{2}x^2

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2016 af mathon


             F(x)=y=\int \left ( e^x+(2e) \cdot x\right )\mathrm{d}x=e^x+2e\cdot \frac{1}{2}x^2+k=e^x+ex^2+k

             y=e^x+ex^2+k      gennem  (x,y)=(1,4e)
              


Svar #4
28. april 2016 af Sara2303 (Slettet)

Så sættes den integrerede funktion lig med y-værdien, som er 4e, og x erstattes med punktets x-værdi 1:

4e=e^1 +e*1^2+k

Hvordan skal jeg så løse den herfra, så jeg får k=???


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2016 af mathon

Løs ligningen mht k.

                        4e=e^1 +e*1^2+k

                        4e=e +e+k\; ...


Svar #6
28. april 2016 af Sara2303 (Slettet)

Udregnede k=2e

Kan det passe at den specifikke stamfunktion så er

 F(X)=e^x +2e*\frac{1}{2}x^2 +2e

i punktet (1,4e)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. april 2016 af mathon

           F(x)=e^x+ex^2+2e


Skriv et svar til: Den specifikke stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.