Kemi

Forsøg med acetylsalicylsyre

28. april 2016 af carolineba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har to spørgsmål omkring et forsøg jeg har lavet, hvor vi har bestemt indholdet af acetylsalicylsyre vha. syre-base titrering.

1) I forsøget med titrering af acetylsalicylsyre beregnes først stofmængden af NaOH. Stofmængden af acetylsalicylsyre sættes lig med stofmængden af NaOH. Men hvorfor??

2) Den beregnede masse skal udgøre mellem 99,0% og 100,5% af den afmålte masse. Hvordan kan man komme over 100%?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af mathon

      Det lykkedes ikke at få sat et billede ind.

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2016 af mathon

            

                     RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\ \; \rightarrow \; RCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2016 af mathon

     stofmængdeforhold:
                                          RCOOH: OH^-=1:1
     hvorfor
                           n\left ( RCOO^- \right )=n\left ( OH^- \right )_{forbr\! ugt}=c\left ( RCOOH \right )

Du bruger altså en kendt stofmængde til at "måle" en ukendt stofmængde med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2016 af mathon

dvs
                           n\left ( NaOH \right )_{forbr\! ugt}=c\left ( RCOOH \right )


Skriv et svar til: Forsøg med acetylsalicylsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.