Matematik

Eksponentielt udvikling?

30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en arbejdsplads var timelønnen i 2001 174,85 kr. i timen, og i 2002 var den 178,88 kr. i timen.

a) Hvad vil timmelønnen være i 2011, hvis det forudsættes, at timelønnen vokser eksponentielt?

b ) Hvad vil den være, hvis væksten er lineær?

for at finde ud af hvad timmelønnen er i 2011 vil jeg indsætte den i denne model f(x) = 174,85 * 178,88x 

hvor f(x) er timmelønnen i hundrede og x = antal år efter 2001, 

jeg vil bare lige vide hvis jeg har forstået den korrekt.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af Studentos

a) 174.85*1.023^1^0=219.5

Stigning på 2,3 procent er fundet ved differencen mellem timelønnen i 2001 og 2002, og dernæst hvor meget differencen udgør i procent af timelønnen i 2001. 


Svar #2
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2016 af mathon

#0

Eksponentiel fremføringsfaktor
                                                      \frac{178{,}88}{174{,}85}=1{,}02305

              i 2011
                                                      174{,}85\cdot 1{,}02305^{\, 10}

lineært
              i 2011
                                                      \left (178{,}88-174{,}85 \right )\cdot 10+174{,}85


      Du har forstået den forkert!

     da


Svar #4
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

Ah okay, jamen tusind tak for at gøre det klart for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2016 af mathon

       

           174{,}85\cdot 178{,}88^2=5{,}6\; mio\; kr    i timeløn, så vedkommende efter en arbejdsdag 2. år ikke
                                                                      længere har behov for sin arbejdsplads.


Svar #6
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

Vent, hvad mener du med 5,6 mio kr. i timeløn 

er resultatet ikke 219.60 kr. i timeløn??


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2016 af mathon

Genlæs dit eget løsningsforslag.


Svar #8
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

Nåh ja, det var mit dumme svar, jeg beklager


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2016 af mathon

Du skal ikke beklage men indse!


Skriv et svar til: Eksponentielt udvikling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.