Matematik

Ensvinklede trekanter

30. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp med den vedhæftede opg.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Prøv at finde en skalarfaktor. Du ved jo, at:

k\cdot AC=|A_1C_1|

Hvor k > 0, da |A1C1| > | AC |   . 

Kan du finde k udefra de oplysninger, du har fået givet i din opgave? Se især på venstre side af den store trekant.

Jeg ville regne hele opgaven ud for dig, men pvm-politiet er efter mig for at severe løsninger på et sølvfad, så jeg vil prøve at se, om jeg kunne give dig nogle hints først.

Bard 


Svar #2
30. april 2016 af calliemoore (Slettet)

er dette rigtigt:

k = 12/8= 1,5

1,5*10 = 15

Længden af |A1C1| er 15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

Calliemoore,

Du ved jo, at:

k=\frac{|A_1B|}{|BA|}=\frac{12}{8}

Hvilket så er din forstørelseskonstant, og A1C1 vil derefter være:

|A_1C_1|=\frac{12}{8}\cdot |AC|=\frac{12}{8}\cdot 10=15 

Så ja, den er rigtig regnet ud. 

Bard


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.