Fysik

Masse af univers

30. april 2016 af Bob1234567891 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en opgave skal man beregne universets radius, da universet havde samme densitet som vand. Der gælder at: v1 * p1 = v2 * p2

Der altså betegner volume og densitet. V = 3/4 * pi * r^3

Volumen beregner jeg og får det til at blive 4550,6 

Universets densitet i dag er 10^-29 g/cm^3

Vands densitet er 1 kg/cm^3

3/4 * pi * r^3 = 4550,6 * 10^-29cm-^3

r^3 = 4550,6 * 10^-29 / 3/4 * pi * 1

r = 0,000000003 cm 

Har jeg gjordt dette rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2016 af peter lind

Den formel, du bruger, gælder kun for konstante temperaturer.

Hvordan beregner du rumfanget ? og hvad er det for et rumfang, du beregner ?. Du mangler enheder.


Svar #2
01. maj 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

Jeg har benyttet mig af rumfangsformlen for en kugle: 4/3 * pi * r^3


Svar #3
01. maj 2016 af Bob1234567891 (Slettet)

Spørgsmålet lyder: Universets gennemsnitlige densitet er i dag ca. p0 = 10^-29 g/cm3

Og radius af det i dag observerbare univers er ca. r0 = 10^28 cm

Hvad var radius af det i dag observerbare univers, dengang universet havde samme densitet som vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2016 af peter lind

Du tror da ikke for alvor at universets rumfang er 4550,6 cm3 i dag?

Jeg bruger indeks 0 for data  med samme densitet som vand og indeks 1 for nutidige data. m er universets masse

Du har ρ1 = m/V1 og ρ0 = m/V0

Dividerer du de ligninger med hinanden får du

ρ10 = V0/V1

fortsæt selv derfra


Skriv et svar til: Masse af univers

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.