Biologi

Fotosyntese

30. april 2016 af XX88XX (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan i besvare disse spg:

1. FOrbruger en grøn plante kuldioxid, når den udsættes for lys?

2. Behøver en grøn plante lys for at kunne lave fotosyntese?

3. Optager eller udskiller en grøn plante CO2 når den ikke er i lys?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Tænk på den her formel:

6\cdot H_2O + 6\cdot CO_2 \overset{Energi}{\rightarrow}C_6H_1_2O_6+6\cdot O_2

Du kan se, at en plante bruger kuldioxid (CO2) og vand som indput og danner sukker (disacharid) og oxygen som output. 

Så svaret er derfor at, ja, en plante forbruger CO2, når den udsættes for lys (da lysset vil fungere som aktiveringsenergi). Og ja, en grøn plante behøver aktiveringsenergi (her: lys) for at lave en fotosynthese.

Om natten (når der ikke er lys) bruger planterne så O2 og udskiller CO2.

Bard


Skriv et svar til: Fotosyntese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.