Matematik

2. gradsligninger

30. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er givet en andengradsligning

3x2-6x+c=0

Bestem tallet c, så ligningen har netop én løsning

nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af peter lind

Hvis der kun skal være en løsning skal diskriminanten være 0, så beregn denne og st resultatet = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Kan du huske denne her formel?

D = b^2-4\cdot a\cdot c

Du ved jo, at hvis:

D > 0 ⇒ 2 "reelle" løsninger

D = 0 ⇒ 1 "reelle" løsning

D < 0 ⇒ 0 "reelle" løsninger/løsningerne vil være komplekse tal (noget du ikke behøver vide før uni).

Du bliver spurt om at finde tallet c, således, at diskriminanten kun har 1 løsning. Derfor skal du sætte D = 0. Du vil derved få:

D=0\Rightarrow 0=6^2-4\cdot (3\cdot c)

Du kan se fra ligningen foroven, at du har en ligning med en ubekendt. Løs den, og find ud af, hvad c er lig med. 

Det tal du får efter at have løst denne ligning vil så være det tal, der gør, at din ligning har netop èn løsning.

Sig endelig til, hvis der skulle være mere! 

Bard


Svar #3
01. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg kan altså slet ikke finde ud af det....


Svar #4
01. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg har også lige lagt mærke til at jeg har skrevet den forkert op. Den skal rigtigt hedde:
 

3x^2-6x+c=0

Håber du vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2016 af peter lind

#3  hvor går det galt ?

#4 Det er jo det samme som i #0


Svar #6
01. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at løse den


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2016 af peter lind

Du har fået en udførlig beregning af opgaven. Vi må altså have at vide hvor det går galt for dig, hvis vi skal kunne hjælpe. En gentagelse hjælper dig jo næppe.


Svar #8
01. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Okay undskyld men det var mig der sov, har fundet ud af den :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#8: Du skyder jo dig selv i foden ved ikke at komme med, hvor langt du selv er kommet her op til nu. Husk at et andengradspolynomium har den generalle forskrift:

f(x)=a\cdot x^2+b\cdot x+c

I dit tilfælde er a = 3, b = (-6), og du ved intet om C. Sæt ind i den formel, jeg gav i #2. Du ved her, at D = 0. Løs ligningen og find c. Det vil være resultatet.

Bard


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.