Matematik

Radon 222

01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave? :)

Vedhæftet fil: 222.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon


Svar #2
01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet)

#1

Kan du hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2016 af mathon

                              m(t)=100\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3{,}8}}når m måles i mg og t måles i døgn

                              m(3{,}8)=100\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^\frac{3{,}8}{3{,}8}=100\cdot \frac{1}{2}=50

Endvidere ligger det sprogligt "lige for":
Når halveringstiden er 3,8 døgn, betyder det, at halvdelen er henfaldet på 3,8 døgn, hvorfor den resterende halvdel er tilbage.


Svar #4
01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tusinde tak :) Ved du hvordan denne skal løses så? resten af deme r løst :)

c) Bestem en regneforskrift for mængden af radon-222.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2016 af mathon

c)
              m(t)=100\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{3{,}8}}=100\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{3{,}8}} \right )^t=100\cdot 0{,}833262^{\, t}


Svar #6
01. maj 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tusinde tak igen :D


Skriv et svar til: Radon 222

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.