Kemi

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP

01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

En jordprøve skal analyseres for at finde ud af hvor meget tin den indeholder. For at gøre dette pulveriseres 10,00 g af prøven, hvorefter pulveret opløses i svovlsyre. Til sidst tilsættes et reduktionsmiddel så alt tin i prøven omdannes til tin(II)ioner.

Prøven titreres nu med 0,556 M ?NaI3 og ved ækvivalenspunktet var der forbrugt 34,60 mL af ??NaI3-opløsningen. Under titreringen omdannes tin(II)ionerne til tin(IV)ioner og triiodidionerne omdannes til ioddidioner.

a) Opskriv et afstemt reaktionsskema for titreringen samt for opløsning af tin i svovlsyre.

b) Beregn massen af tin i prøven samt masseprocenten af tin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon

a)

                                 \overset{\! \! \! \! \! \! \! +2}{Sn^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;\overset{\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! -\tfrac{1}{3}}{{ I_3}^-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow\; \overset{\! \! \! \! \! \! \! +4}{Sn^{4+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +3\, \; \overset{\! \! \! \! \! \! \! -1}{I^{\, -}} _{\textit{(aq)}}

b)
                    Sn\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; SnSO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g,aq)}}


Svar #2
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

Du har taget redoxtal med, vil det så sige at det er en redoxreaktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af mathon

#2
             Ja.
                                              
                           


Svar #4
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

Er "Sn + H2SO4 --> SnSO4 + H2" svaret tik opgave 1.a

Eller er det den anden???


Svar #5
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

Og hvis det er et redoxreaktions, skal den så ikke afstemmes med OH- eller H+


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2016 af mathon

b)
      stofmængdeforhold:
                                            Sn^{2+}: NaI_3=1:1

      titerligning:
                                            n(Sn^{2+})= n(NaI_3)

                                            n(Sn^{2+})=(0{,}0346\; L)\cdot\left( 0{,}556\; \tfrac{mol}{L} \right ) =0{,}019238\; mol

                                            m(Sn^{2+})=\left (0{,}019238\; mol \right )\cdot \left (1{18,}71\; \tfrac{g}{mol} \right )=2{,}2837\; g

Husk at kreere en civiliseret overskrift næste gang.


Svar #7
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

Kan du ikke skrive forklaringer


Svar #8
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2016 af mathon

a)

                                 \overset{\! \! \! \! \! \! \! +2}{Sn^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;\overset{\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! -\tfrac{1}{3}}{{ I_3}^-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow\; \overset{\! \! \! \! \! \! \! +4}{Sn^{4+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +3\, \; \overset{\! \! \! \! \! \! \! -1}{I^{\, -}} _{\textit{(aq)}}


                                 Sn\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; SnSO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g,aq)}}


Svar #10
01. maj 2016 af Anonyminized (Slettet)

#0

Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.