Fysik

atom fysik

01. maj 2016 af Y2015 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der vil guide mig lige med at løse dette spørgsmål?

Hvor mange procent af røntgen strålingen transmitteres igennem: 1 mm bly, 2 mm bly og 10 mm bly ?

Ix =  Io - e- my  . x 

Jeg ved at ovenstående formel må bruges, men jeg kender kun, at 

m (bly) = 567,5 /m --> massen for bly ved aktuel fotonenergi.

e = 2,72

tykkelsen eller X = 1mm , 10 mm osv. 

men jeg kender ikke hvad Iog My er. Ier den indkommende eller oprindelige stråling. 

Er My ikke lige med 567,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af peter lind

Det du  skal finde er Ix/I0  = e-kx = emy*x så du har ikke brug for at kende I0 Det du i formle kalder my er en absorbtionskoefficient(man bruger normalt betegnelsen k), som kan slås op i en tabel


Svar #2
01. maj 2016 af Y2015 (Slettet)

Jeg kunne desværre ikke finde absorbtionskoefficienten nogen steder. Jeg har ikke bogen med tabelværdi og jeg kunne heller ikke finde svaret på internettet.

hvad kan man bruge    m = 567,5/m bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af peter lind

Det er for mig aldeles uklart hvad det er. m står normalt for massen; men så er enheden gal


Skriv et svar til: atom fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.