Fysik

hjælp det haster og kan ikke finde noget på nettet

01. maj 2016 af Suhur98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I Danmark var den samlede mængde husholdningsaffald i 2014 på 4300000 tons. Lav beregninger på hvor meget fossil energi mængden af husholdningsaffald kan erstatte. 

Jeg ved jeg skal bruge noget med brændværdi. Husholdningsaffalds brændværdi er på 9 GJ/tons og kuls brændværdi er på 25-28 GJ/tons 

Håber i kan hjælpe mig, ska aflevere opgaven snart


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af peter lind

Brug at leveret energi = brændværdi*masse. Brug den først til at finde hvor meget energi der er i husholdningsaffald og fin dernæst hvor meget kul, der skal til, for at levere denne energi


Svar #2
01. maj 2016 af Suhur98 (Slettet)

Tusin tak

Er denne udregning korrekt: 4300000 tons * 9 GJ/tons = 38700000 GJ/tons^2 

38700000 GJ/tons^2 = 25 GJ/tons * x

x = 1548000 tons 

Så energien i husholdningsaffald kan ersatte 1548000 tons kul ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af peter lind

Du kludrer med enheden. Energien er  GJ ellers ser det godt nok ud. Jeg har ikke efterregnet tallene


Skriv et svar til: hjælp det haster og kan ikke finde noget på nettet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.