Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

HJÆLP mangles til EØ asap

01. maj 2016 af HjælpStudent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nu vender vi os til Harboe Bryggeris egne erhvervsøkonomiske forhold. I produktionen af en bestemt slags sodavand indgår der 2 forskellige råvarer, A og B, som i et vist omfang kan erstatte hinanden i produktionsprocessen. Dette har produktionschefen naturligvis kortlagt, og hun har fundet ud af, at uanset den producerede mængde af sodavand kan relationen mellem den forbrugte mængde af råvare A, QA og den forbrugte mængde af råvare B, QB, som tilsammen vil resultere i et givet antal liter sodavand, QSodavand, beskrives som QA = A/QB, hvor A er en konstant, der er specifik for den givne værdi af QSodavand. Det også lige oplyses, at Prisen på produkt A, PA = 200 kr./enhed, og prisen på produkt B, PB = 125 kr./enhed.

Det viser sig, at når
QSodavand = 10 enheder, er A = 16,
QSodavand = 21 enheder, er A = 50,
QSodavand = 30 enheder, er A = 95,
QSodavand = 40 enheder, er A = 250.
Ovenfor er QSodavand angivet i den normale enhed hektoliter (= 100 liter), og denne anvendes i dette spørgsmål.


4.1 Fastlæg grafisk Harboes produktionsfunktion for en fast værdi af QA = 5 enheder.
4.2 Fastlæg Harboes MC-funktion på kort sigt.
4.3 Angiv sammenhængen mellem den optimale ressourceindsats af QA og QB ved stigende værdier af output, QSodavand.
4.3 Fastlæg Harboes langsigtede omkostningsfunktion.
Og nu til et helt andet produkt, som ikke har noget med ovenstående at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af fucapo (Slettet)

Kunne også godt bruge lidt hjælp til denne opgave! 


Skriv et svar til: HJÆLP mangles til EØ asap

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.