Matematik

Geometri - Jacobimatricer, Injektiv mm.

01. maj 2016 af Ronaldo287 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med (i). 

Indtil videre har jeg følgende:

Vi skal vise for at der for alle (a,b) so mtilhører U findes et (x,y) således at f(x,y)=(a,b). Vi har dermed at f(x,y)=(x, y^3+ay) og dermed at a=x. 

Så tænker jeg at for at vise at f(u) = U skal vi vise t der eksisterer et y således at y^3 + ay = b. Vi sætter nu 3kvrod(b) og får at b+a*3kvrod(b). 

Vi får nu fra mellemværdisætningen at f(U) = U. Men jeg er ikke sikker på hvorfor vi får at f(U) = U ?????

i (ii) er jeg i tvivl om hvordan jeg kan løse denne ? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af peter lind

Der gælder at x3+xy -> ±∞ for y-> ±∞ så billedmængden for den funktion er R.

Differentier udtrykket og vis at resultatet er positiv

Hvad har det med jacobi matricer at gøre ?


Skriv et svar til: Geometri - Jacobimatricer, Injektiv mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.