Kemi

Aktuelle koncentrationer af S2O3 og S4O6

01. maj 2016 af brugeren5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en kemiaflevering for til i morgen tidlig, og jeg sidder fast i denne opgave. Jeg håber at i kan hjælpe :)

Til den dannede tilsættes der 200mL 0,350 M Na2S2O3-opløsning.

e.) Hvad er de aktuelle koncentrationer af S2O32- og S4O62- efter at I2 (den der blev dannet i spørgsmål c) er omdannet?

(hjælpeopgaven) Opgave c: Hvor stort et volumen carbonmonoxid kan ved 1 bar og 25oC oxideres af den opløsning, der blev lavet i spørgsmål b (antag der sker en fuldstændig omdannelse af iodsyre og diiodpentaoxid)?

P*V=n*R*T

1*V=2,5mol*8,3144621J/(kol*K)*25oC = 519,653881

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af Heptan

                        5 CO    +    I2O5    →    5 CO2    +   I2

                        5 HIO3    +    5 CO    →    5 CO2    +    I2    +    H2O

Iod har samme oxidationstrin i iodsyre og diiodpentaoxid, så CO og I2 er i begge reaktioner i forholdet 5:1. Hvis n(CO) = 2,5 mol så er n(I2) = 0,5 mol.

                        2 S2O32-    +    I2    →    S4O62-    +    2 I-

        Før          0,07 mol      0,5 mol             -              -

        Efter              -           0,465 mol   0,035 mol    0,07 mol

Stofmængderne er lidt mystiske; undersøg din opgave for at se om der fortyndes eller manipuleres med de relevante opløsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2016 af Heptan

Du har forresten lavet en fejl i opgave c). Du skal bruge T = 298 K og ikke T = 25 ºC. Husk enhed.


Svar #4
02. maj 2016 af brugeren5 (Slettet)

Tak for svarene, det hjalp mig lidt videre. Jeg prøver at finde ud af resten :)


Skriv et svar til: Aktuelle koncentrationer af S2O3 og S4O6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.