Kemi

Koncentrationsberegning

01. maj 2016 af gymelev123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med udregning af følgende opgave:

"100 mL af en 0,10 M opløsning af natriumchlorid blandes med 100 mL af en 0,10 M opløsning af kaliumchlorid. Beregn de aktuelle kocentrationer af [Na+], [K+] og [Cl-]. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2016 af mathon

fra
         NaCl-opløsningen      0,01 mol Na+
                                                       
0,01 mol Cl-

         KCl-opløsningen        0,01 mol K+
                                                       
0,01 mol Cl-

                  \left [ Na^+ \right ]=\left [ K^+ \right ]=\frac{0{,}01\; mol}{0{,}200\; L}=0{,}05\; M

                  \left [ Cl^- \right ]=\frac{2\cdot \left (0{,}01\; mol \right )}{0{,}200\; L}=0{,}10\; M

                 


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.