Fysik

Tryk og kraft

02. maj 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cykelpumpe har et tværsnitareal på 5cm^2. Når man skal pumpe et cykeldæk op, vil det allersidste pumpetag være således at stemplet kan komme 3/4 ned for at presse luften ud i dækket

Beregn, hvad trykket er i dækket ( Hint: antag at temperaturen er konstant)

Kan i muligvis vise mig fremgangsmåden?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af mathon

                         p\cdot V=k(onstant)

                         p\cdot \frac{V}{4}=\left (1\; atm \right )\cdot V                   

                         p=4\; atm

                        


Svar #2
02. maj 2016 af Sarah45 (Slettet)

Hvad med denne opgave:

Et bildæk kan indeholde 95 L  luft. Der skal pumpes til et overtryk på ca 2,5 atomosfære. Beregn massen af luften i bildækket på en varm sommer dag (ca 20 grader)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af mathon

Idealgasligningen
giver:
                                m=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M

                                            


Skriv et svar til: Tryk og kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.