Fysik

ohm's lov

02. maj 2016 af johanna4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har vedhæftet en fil 
min lærer vil gerne have at jeg skrive noget om denne formel u=r*i men jeg ved ikke hvordan jeg skal hænge det sammen jeg kan ikke forstå hvordan jeg skal finde mine værdier ud fra det jeg har 

Vedhæftet fil: oplæg.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af peter lind

Modstanden måles  Ohm så brug den i stedet for V/A

Kurven giver med rimelig nøjagtighed en ret linje gennem (0,0) så du kan konkludere at du har eftervist Ohm's lov.

Finde hvilken værdier ?

Har i virkelig mulighed for at måle modstande ved 77º.K


Svar #2
02. maj 2016 af johanna4 (Slettet)

så det vil sige, at når en ret linje går gennem (0,0) så har jeg vist ohms lov,
men hvordan det, er det bare det med den rette linje gennem (0,0) eller?

vi var på et universitet hvor vi havde muligheden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af peter lind

Hvis du har en ret linje, der går gennem (0,0) er dens ligning y = k*x. I dette tilfælde er y = strømmen og x = spændningsfaldet. Dermed er dit resultat et bevis for Ohms lov.


Skriv et svar til: ohm's lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.