Matematik

2. gradsligninger

02. maj 2016 af AnnikaGr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejj

Jeg kunne virkelige godt bruge noget hjælp, jeg har fået en funktion som hedder f(x)= x2+5x+4

Første opgave lød, bestem f(3) = 32+5*3+4 = 25 

Anden opgave lyder sådan, løs ligningen f(x)= 0

Det er nr. 2 opgave jeg sidder fast i? nogle som kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af Stats

Anvend formlen for løsning af en andengradsligning.

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4\cdot a\cdot c}}{2a}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2016 af Soeffi

#0 f(x) = x2+5x+4. f(x) = 0 => x2+5x+4 = 0

Svar #3
02. maj 2016 af AnnikaGr (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2016 af Studentos

Bemærk: 

Andengradsligninger med en diskriminant under 0 er L = Ø (ingen løsning). 

Andengradsligninger med en diskriminant på 0 har en løsning. 

Andengradsligninger med en diskrimant over 0 har to løsninger. 

d=b^2-4ac


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.