Fysik

nyttevirkning

03. maj 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: C-niveau

En elkedel med 1 kg vand bruger 41,8 kJ. Nyttevirkningen er 50%. Hvor meget stiger temperaturen af vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2016 af PeterValberg

Eudnyttet = c·m·ΔT

Eudnyttet = Etilført · η

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. maj 2016 af Theajames (Slettet)

#1

Eudnyttet = c·m·ΔT

Eudnyttet = Etilført · η

tak!
 hvad med den her:

1 kg vand ved 90 grader tilføres 60 kJ. Hvor varmt bliver vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2016 af PeterValberg

Du kan kun bestemme, hvor varmt vandet bliver, hvis du
kender vandets temperatur fra start, ellers er det "bare"
temperaturændringen ΔT, du bestemmer.
Brug denne formel (isolér ΔT):

E = c·m·ΔT

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Den generalle formel er jo:


E = c\cdot m \cdot \Delta T

Hvor ΔT så er ændringen i temperatur, m er massen, og c er (i det her tilfælde) vandets varmekapacitet. Du kender alle elementer i ligningen, undtagen \Delta T, så det er bare en opgave i at "isolere og udregne". 

Men du skal jo kende T0 i det her tilfælde. Altså vandets temperatur, før nogen form for energi blev tilført. 

Har du det stående et eller andet sted i dine notater?  

Du kan godt bestemme temperaturændringen af vandet, men hvis du vil sige, at det ændrede sig fra f.eks. 0 grader til 15 grader, så skal do kende T0.

Bard


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.