Kemi

Teoretisk stofmængde for CO2 og maksimal masse af CO2

04. maj 2016 af tobias249 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg undrede mig over hvordan jeg skal udregne den Teoretiske stofmængde for CO2, og derefter maksimal masse af CO2.

Reaktionen ser således ud:

C6H12O6 -> CO2 + 2CH3CH2OH

Derudover har jeg udregnet følgende:

Stofmængde af CO2: 0,2251 mol

Ethanol dannet i gram 10,3635

volume af ethanol: 0,13876 mol

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2016 af mathon

       C6H12O6  -->   2CO2  +  2CH3CH2OH


Svar #2
04. maj 2016 af tobias249 (Slettet)

Mange tak. Ved du hvordan man udregner den teoretiske stofmængde og maksimal masse? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2016 af mathon

                                                        C_6H_{12}O_6\; \rightarrow \; 2\, C_2H_5OH\; +\; CO_2
ækvivalente stofmængder:                1 mol                     2 mol                     1 mol
                                                       180,102 g                92,12 g                 43,991 g
 

Du må have oplysning om C_6H_{12}O_6-mængden.


Svar #4
05. maj 2016 af tobias249 (Slettet)

Ja den er på 25 g

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2016 af mathon

                                                        C_6H_{12}O_6\; \rightarrow \; 2\, C_2H_5OH\; +\; CO_2
ækvivalente stofmængder:                1 mol                     2 mol                     1 mol
                                                       180,102 g                92,12 g                 43,991 g
aktuelle ækvivalente mængder:         25 g                         x

                                                  CO_2\! \! :
                                                                x=\frac{25}{180{,}102}\cdot \left\{\begin{matrix} 2 \; mol\\ 92{,12\; g} \end{matrix}\right.=\left\{\begin{matrix} 0{,}278\; mol\\ {\! \! \! \! 12{,}787\; g} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Teoretisk stofmængde for CO2 og maksimal masse af CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.