Fysik

Vognens acceleration

04. maj 2016 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har problemer med en lille opgave, håber nogen vil hjælpe

Opgaven lyder: 

Hvor stor er accelerationen som passagerne udsættes for i punk A?

v= 23m/s og r= 15m

jeg har fundet frem til denne formel a=v^2/r

men i opgave besvarelsen adderes tyngdeaccelerationen g

a= (v^2/r) + g

hvorfor adderes g er mit spørgsmål her

Vedhæftet fil: acceleration.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2016 af hesch (Slettet)

Vognen påvirkes af tyngdekraften, når den befinder sig i jordens gravitationsfelt, uanset hastighed og øvrig acceleration.


Skriv et svar til: Vognens acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.