Fysik

Hjælp!

05. maj 2016 af hans1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antag at pærene er rene ogmske modstande, for at spare på energi nedsættes forsyningsspæningen fra 230 V til 210V 

'hvor mange KWh spares pr. døgn?

I tidligere opagve får man opslydt, at der instileret 100 glædepærer på 80 W, og at de er tændt i 5 timer pr. døgm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af PeterValberg

Hver pære forbruger 80 W ved 230 V, - beregn resistansen

Beregn effekten ved 210 V og derefter hvor mange kWh
100 stk pærer med denne effekt forbruger på 5 timer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. maj 2016 af hans1995 (Slettet)

R=U^2/P=230/80=2,875

P=U^2/R=210^2/2,875=15339,13

100*15339,13=1533913

Facit er: 692 W


Svar #3
05. maj 2016 af hans1995 (Slettet)

Her er mit dokument

Vedhæftet fil:Eksame.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2016 af hesch (Slettet)

#2:  Ser du på figuren i #1, står der:

R = U2 / P.

Din første linie er forkert.

Du bør i stedet for P = 80W anvende P = 80W * 100 pærer = 8000W.  På den måde kan du regne videre på energibesparelsen for alle 100 pærer.

Husk at anvende enheder på alle resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2016 af PeterValberg

#2 Hvordan kan facit overhovedet være i Watt, der er
     efterspurgt en besparelse i kWh pr. døgn (altså energimængde)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.