Matematik

Forkorte brøker med potens

05. maj 2016 af Dumpap123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg ville høre om der er nogle der eventuelt kunne hjælpe mig med at forkorte denne brøk mest muligt: 4a^2/2a

Jeg har allerede regnet brøker hvor der er potenser i både tæller og nævner, men kan ikke huske hvad man skal gøre når der kun er en potens det ene sted? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af PeterValberg

\frac{4a^2}{2a}=\frac{4\cdot a\cdot a}{2\cdot a}=2a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. maj 2016 af Dumpap123 (Slettet)

Mange tak skal du have! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2016 af PeterValberg

Det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2016 af Soeffi

#0...når der kun er en potens det ene sted...

Der er altid potenser begge steder. Husk det usynlige 1-tal, hvor der ikke står nogen eksponent:

\frac{4\cdot a^2}{2\cdot a}=\frac{4\cdot a^2}{2\cdot a^1}=\frac{4}{2}\cdot a^{2-1}=2\cdot a^1=2a


Skriv et svar til: Forkorte brøker med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.