Matematik

Trigonometriske funktioner - løsning af en harmonisk svinging

05. maj 2016 af Doubtful (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse ligningen f(x)=a*sin(bx+c)+d=k, hvor k er en konstant. 

Jeg skal gennemgå hvordan man løser ligningen, men hvordan gør man det og skal man bare løse den mht. til x? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2016 af mathon

a, b, c og d er også konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2016 af peter lind

træk d over på højre side. Divider derefter ligningen med a hvis a≠0


Svar #3
05. maj 2016 af Doubtful (Slettet)

#1 . Det er selve opgaven der understreger k, er en konstant. 

#4 Men så kommer det til at ligne noget ala: sin(bx+c)=(k-d)/a. Hvordan kommer jeg så videre derfra?

Ps. eftersom det er en sinusfunktion, så er perioden vel 2pi, og så er b=1? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2016 af peter lind

Det gælder jo ikke hvis a = 0

Du kommer ellers til at dele op efter om den numeriske værdi af højre side er =  0, <1, = 1 eller > 1. Overvej hvad der sker hvis du slår invers sinus op- Du må regne med at komme med en ret generel løsning 


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner - løsning af en harmonisk svinging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.