Matematik

Brøkregning

06. maj 2016 af Dumpap123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at forkorte følgende brøker:

6x^2 a^4 y^3/3x^2 a^2 y

(2x-3)^2*6/3 (2x-6)

Vedhæftet fil: jsjnsadkj.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2016 af IPOT (Slettet)

1) 6x^2 / 3x^2 bliver til 2, da x^2 forsvinder, og 6/3 = 2. a^4/a^2 bliver til a^2, og y^3/y bliver til y^2. 

Dvs svaret bliver 2*a^2*y^2 (gange tegnene er unødvendige ;) )

2) 4a^2/2a bliver til 2a. Der står jo faktisk 4*a*a/2*a. Det ene a forsvinder, så der står 4*a/2 = 2a (4/2=2 og a'et bliver)

3) Denne her er liiiidt mere indviklet, men prøv evt at starte med at ophæve parenteserne ;-)


Svar #2
06. maj 2016 af Dumpap123 (Slettet)

Okay, mange tak skal du have! :-)


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.