Matematik

Parameter

06. maj 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: A-niveau

linje l med ligningen:
x-y+2=0

En anden linje m er givet ved parameterfresmtillingen
(x) = (1) +t*(3)

(y)=  (1)    (1)

b) Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m.

Jeg skal vel sætte dem lig hinanden, men hvordan går jeg fra parameterfremstillingen til y=ax+b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2016 af mathon

Korriger din parameterfremstilling.

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2016 af mathon

       x=1+3t
       y=(1) \; \; \; \; (1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2016 af mathon

Din parameterfremstilling er ikke éntydig.

Indskriv den igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg vil tro, din parameterfremstilling skulle se sådan ud:

\begin{pmatrix} x\\ y \end{pmatrix} = \begin{pmatrix} 1\\ 1 \end{pmatrix} + t \begin{pmatrix} 3\\ 1 \end{pmatrix}

Hvis du ikke kan skrive de store parenteser, kan du evt. skrive

x = 1+t*3

y = 1+t*1

Der, vor de to linier skærer hinanden har de samme x og y-værdier, så du skal simpelthen indsætte parameterfremstillinges to udtryk for x og y i ligningen for l.

Det giver en ligning i t. Den løser du og indsætter den fundne værdi i parameterfremstillingen for m.


Skriv et svar til: Parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.