Studievejledning

Kardiologi og thoraxkirurgi

10. maj 2016 af Bio141
Hej. Jeg ved, at kardiologi er medicinsk behandling af hjertet, og thoraxkirurgi er kirurgi af hjertet og det område. Men, i Grey's anatomy er Dr. burke og Christina kardiologer. Men i serien så opererer de to. Hvordan kan det være?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2016 af drjuliet (Slettet)

Fordi det er en tv serie og ikke den virkelige verden. Desuden kan det være forskelligt hvordan specialer inddeles i forskellige lande, og hvem der gør hvad. I Danmark laver nogle kardiologer fx ballonudvidelser, mens det andre steder er radiologer, og sikkert andre steder igen andre specialer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2016 af Dulugtergrimt

Pas på med at æde de der serier råt. En mand som House eksisterer eksempelvis heller ikke, da det vil kræve at man specialiserer sig i stort set alt, og det kan man sgu ikke nå.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2016 af CC12345

I USA er kan man vælge ét af dem eller begge som ét samlet speciale: https://en.wikipedia.org/wiki/Cardiothoracic_surgery.


Svar #4
21. maj 2016 af Bio141

Nederen man ikke kan det i Danmark, når man foretrækker et specialer, der både er kirurgisk og medicinsk

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2016 af Dulugtergrimt

Nu indeholder kardiologi også noget kirurgi i form af ballonudvidelser i Danmark. Gastroenterologi kan få et kirurgisk præg i form af sonde- og drænanlæggelser. Oftalmologi og ØNH har både et medicinsk og et kirurgisk vindue i begge specialer. Men det er naturligvis, for mange specialer, enten det ene eller det andet.

Skriv et svar til: Kardiologi og thoraxkirurgi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.