Biologi

næringsstoffer

18. maj 2016 af dan12131 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man skal kigge på hvad der feder mest, kigger man så på kalorier-indholdet eller hvor meget fedt der er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Arccossintan (Slettet)

Du kigger på energiindholdet i den/de pågældende fødevarer, som ganske rigtigt kan måles i kilokalorier. Det interessante, når man ønsker at tabe sig, er i virkeligheden ikke, om din næring kommer fra fedt, kulhydrater eller proteiner - derimod handler fedtforbrænding om at indtage mindre energi end du forbruger, og derved er kroppen nødt til at tære på dens fedtressourcer.


Svar #2
18. maj 2016 af dan12131 (Slettet)

men jeg tænkte på hvis man skulle sammenligne to fødevarer i forhold til hvad, der er "sundest" at spise, er det så kun energiindholdet, man skal kigge på, eller skal man også kigge på fedtindholdet bl.a. mættet fedtsyrer og transfedtsyrer


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2016 af Arccossintan (Slettet)

Hvad er sundhed egentlig? Det er svært at definere, men man ved, hvordan forskellige næringsstoffer påvirker kroppen. Mættede fedtsyrer er i sig selv ikke usunde, men hvis de indtages i for store mængder, kan det give anledning til fedtaflejringer i arterierne, da mængden af LDL-lipoproteiner øges. LDL-lipoproteiner er de stoffer, der sørger for transporten af mættede fedtsyrer i blodet. Det anbefales derfor, at man indtager umættede fedtsyrer, da disse giver anledning til en større koncentration af HDL-lipoproteiner, som faktisk har en gunstig effekt på LDL-lipoproteinets ødelæggende virkning.


Skriv et svar til: næringsstoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.