Fysik

Henfaldslov

20. maj 2016 af Tila91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan forklare henfaldsloven for mig, da jeg ikke er helt med på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2016 af mathon

Henfaldsloven er en statistisk beskrivelse 
af sammenhængen mellem de i tiden \mathrm{d}t
henfaldne atomer \mathrm{d}N af det radioaktive materiale antal atomer N(t).

Da ændringen i resterende antal atomer er er negativ og man ønsker et positivt udtryk
haves
                       -\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N       
som ved separation af de variable
giver:
                       \frac{1}{N}\mathrm{d}N=-k\cdot \mathrm{d} t\; \; \; \; \; \; k>0        

                       \int \frac{1}{N}\mathrm{d}N=\int -k\cdot \mathrm{d} t                                       

                       \ln(N)= -kt+\ln(N_0)      

                       N(t)= N_0e^{-kt}        


Svar #2
20. maj 2016 af Tila91 (Slettet)

Nu giver det mening. Tak.


Skriv et svar til: Henfaldslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.