Fysik

Hjælp til fysik

21. maj 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal i min opgave eftervise frekvensformelen, men jeg er gået lidt i stå, der er en formel, som lyder således: v=√F/μ

(Jeg har lavet et skema)
Forsøg 1) *Dette er de første målinger fra forsøget. Vi har lavet 10 målinger*

Masse af tråd: 0,225g / 1,42m
Længden af tråd: 0,67m

m/g = 10g
F0/Hz = 18,05

Forsøg 2)

Masse af lod: 100g
Masse af tråd: 0,312g / 2m = 0,156 g/m

L/[m] = 1
f/[Hz] = 19,85
 

v=√F/μ            så må F være 18,05, men hvad med my?  



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af mathon

under forudsætning af et konstant tværsnitsareal og jævn massefordeling langs hele trådlængden
er
               \mu trådmasse pr længdeenhed
dvs
               med enheden \frac{kg}{m}

så du enhedsmæssigt  i              \sqrt{\frac{F}{\mu }}
har
                                                     \sqrt{\frac{\frac{kg\cdot m}{s^2}}{\frac{kg}{m} }}=\sqrt{\frac{m^2}{s^2}}=\sqrt{\left (\frac{m}{s} \right )^2}=\frac{m}{s}

Masse af tråd: 0,225g / 1,42m
Længden af tråd: 0,67m

m/g = 10g                                                     virker som noget rodet.
F0/Hz = 18,05
  …

Med lodsnoren over en letløbende trisse
er
                       F=m\cdot g
hvoraf
                       v=\sqrt{\frac{m_{lod}\cdot g}{\mu }}
                                           

Bølgelængden \lambda er det dobbelte af afstanden d mellem to naboknudepunkter

                        \lambda =2d

Bestem DATAsammenhængen mellem v og \lambda.


Svar #2
22. maj 2016 af Mm98

Jeg forstår det simpelthen ikke. i mit teoriafsnit har jeg eftervist frekvens formlen. Det er alt sådan noget med k1, k2 og F og v og jeg ved ikke hvad... Jeg har så fundet ud af at jeg skal sætte nogle tal ind i formelerne.. Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det.. Jeg er så forvirret ://

Det er svært at forklare, det med formlerne. Kan jeg sende det til dig over et eller andet, sådan så du kan se hvad jeg snakker om? :)


Svar #3
22. maj 2016 af Mm98

Jeg forstår ikke det du skriver i forhold til my? Vil du ikke forklare det igen :)

Vedhæftet fil:2016-05-22 (1).png

Svar #4
22. maj 2016 af Mm98

Jeg har vedhæftet en fil :)


Svar #5
22. maj 2016 af Mm98

??


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.