Fysik

Varmt og koldt vand

22. maj 2016 af lerensa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, og vil høre om der er nogle der kan hjælpe mig?

Den lyder sådan:

Du skal lave et karbad på 75l. Det kolde vands temperatur er 13 grader varmt, og det varme vands temperatur er 62 grader varmt.

Du skal nu finde ud af hvor meget koldt og varmt vand der skal bruges for at opnå en temperatur på 50 grader.

Håber der er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af mathon

              V_{varm}\cdot \rho \cdot c\cdot \Delta T_{varm}=V_{kold}\cdot \rho \cdot c\cdot \Delta T_{kold}

              V_{varm}\cdot \Delta T_{varm}=V_{kold}\cdot \Delta T_{kold}

              \frac{V_{varm}}{V_{kold}}= \frac{\Delta T_{kold}}{\Delta T_{varm}}

              \frac{V_{varm}}{V_{kold}}= \frac{50-13}{62-50}=\frac{37}{12}

              \frac{V_{varm}}{V_{varm}+V_{kold}}=\frac{37}{37+12}

              \frac{V_{varm}}{75\; L}=\frac{37}{49}

              V_{varm}=\frac{37}{49}\cdot (75\; L)

              V_{kold}=\frac{12}{49}\cdot (75\; L)


Svar #2
22. maj 2016 af lerensa (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Varmt og koldt vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.