Fysik

Pumpeeffekt?

22. maj 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad vil det sige at have en pumpeeffekt på 4,6 kW når virkningsgraden er 80%???? Forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2016 af mathon

                               P_{nytte}=\left ( 4{,}6\cdot 10^3\; \frac{J}{s} \right )\cdot 0{,}80=3680\; \tfrac{J}{s}

                                m\cdot g\cdot h=\left(3680\; \tfrac{J}{s}\right)\cdot (1\; s)=3680\; J

                                h=\frac{3680\; J}{m\cdot g}

                                h=\frac{3680\; J}{(1\; kg)\cdot \left (9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )}\approx 375\; m

dvs med en sugeeffekt, der kan hæve 1 L vand 375\; m pr. sekund.


Skriv et svar til: Pumpeeffekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.