Matematik

skæringskoordinatsættet til punktet p?

23. maj 2016 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Ligningen y=1/4x-1 og y=3/4x - 2 skære hinanden i punktet p (x,y).
Hvordan finder jeg x? Jeg har virkelig svært ved, at løse det.

Jeg har andre lignende opgaver, og vil bruge det her som et eksempel.

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2016 af peter lind

generelt. Når du skal finde skæringen mellem en graf for y=f(x) og y = g(x) skal du løse ligningen f(x) = g(x) her skal du så løse ligningen 1/4x-1=3/4x-2


Svar #2
23. maj 2016 af Hmm-Lars (Slettet)

Så meget er jeg også med på, men brøker og isolering af x kan jeg ikke finde ud.

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2016 af JulieW99

1/4x-1=3/4x-2

Trækker 1/4x fra på begge sider af lighedstegnet

1/4x-1-1/4x=3/4x-2-1/4x

1/ x går ud med hinanden på venstre side, og trækkes fra 3/4x på højre side

-1=1/2x-2

Plusser med 2 på begge sider af lighedstegnet

-1+2=1/2x-2+2

2 Går ud med hinanden på højre side, og 2 lægges til på venstre side

1=1/2x

Ganger med 2

(1)*2=(1/2x)*2

2=x

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: skæringskoordinatsættet til punktet p?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.