Matematik

Hjælp er i tvivl..

23. maj 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

(stående bølger på en streng)

Jeg skal finde frekvensen for at finde f skal jeg finde K.
Jeg har gjort således:

K1 = 1/2L * √g/μ

K1 = 1/2*0,67m * √9,816/0,158 g/m = 5,88 eller 252,92 hvilke af resultaterne er korrekte? (hvilken enhed skal der desuden stå?)

Ps. 0,67m er snorens længde

Nu hvor jeg har fundet K, så kan jeg finde f. Det gør jeg således:

f = k1 * √m = k1 * m1/2       (tallene efter lighedstegnet forvirre mig lidt, men jeg tror jeg ved hvad jeg laver nu.)

<=>

f = 5,88 * √0,225g = 2,7 g (er enheden rigtigt? )

Håber der er nogen, der kan hjælpe!


Skriv et svar til: Hjælp er i tvivl..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.