Matematik

Bestem talle a og b. Uden hjælpemidler.

23. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f(x) = b•xopfylder, at f(2) = 2 og f(4) = 16.

Bestem tallene a og b.

Skal jeg anvende eksponentiel regression?

Hvis ja. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2016 af mathon

               \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

               \frac{16}{2}=\left ( \frac{4}{2} \right )^a

               2^3=2^a

               a=3
 


Svar #2
23. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak.

Men jeg kan ikke finde formlen på min formelsamling?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2016 af mathon

formlen er

                         a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}


Skriv et svar til: Bestem talle a og b. Uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.