Fysik

Finde strømmen tre gange i et kredsløb

23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften, jeg har vedhæftet et kredsløb med en sum af resistanser og skal finde strømmen gennem I1, I2 og I3. Ved ikke hvordan jeg skal gribe sitautionen an? Nogen der kan hjælpe


Svar #1
23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet)

Jeg tænker at strømmen gennem I1 er 10/11=0,9 A. Men ved ikke med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2016 af mathon


Svar #3
23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2016 af mathon

Strømmen i hovedledningen
er
                          I_{total}=I_1=\frac{10\; \Omega \cdot A}{11\; \Omega }=\frac{10}{11}\; A

spændingsfaldet over R_1
                                                U_1=(5\; \Omega )\cdot \left ( \frac{10}{11} \; A\right )=\frac{50}{11}\; V

spændingsfaldet over grenene
er
                                               \frac{110-50}{11}\; V=\frac{60}{11}\; V

hvoraf
                                               I_2=\frac{\frac{60}{11}\; \Omega \cdot A}{15\; \Omega }=\frac{4}{11}\; A

                                               I_3=\frac{10-4}{11}\; A=\frac{6}{11}\; A

                                            


Svar #5
23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet)

forstår ikke helt det trin hvor du siger (110-50)/11 ??? Hvor har du det fra


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2016 af mathon

                                            10\; V=\frac{110}{11}\; V


Svar #7
23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet)

Det giver slet ikke mening for mig det her :S
Ok for at beregne I2 skal jeg have fat i spændingsfaldet over r1 som er 5Ω*0,9=4,5 V
Nu skal jeg så beregne strømmen der løber gennem i2 og der er jeg slået omkuld for bliver forvirret når der bliver regnet med brøker.


Svar #8
23. maj 2016 af SørenFKF (Slettet)

For at beregne I2 ville jeg skrive:
(1/(5+5)+1/10)*10/11


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2016 af hesch (Slettet)

#0:  Du oplyser din uddannelse at være universitet/videregående. Jeg vil så mene, at nu må du være "vokset fra" dette serieparallelleri , hvilket pilene på tegningen også antyder.

Du bør derfor fx anvende Kirchhoffs strømlov:

I1 - I2 - I3 = 0   ( knudepunkt under R1 med spændingen U)   →

(10V - U)/R1 - (U-0V)/(R2+R3) - (U-0V)/R4 = 0    →

2 - U/5 - U/15 - U/10 = 0    →

0,3667U = 2    →

U = 5,4545V

Indsæt nu U i linie 5, hvoraf findes:

I1 = 0,9091A

I2 = 0,3636A

I3 = 0,5455A

Du kunne også have benyttet Kirchhoffs spændingslov, og jeg anbefaler at du lærer dig disse metoder, for dem får du brug for senere i dit studie. Med serie og parallelforbindelser kan du ikke løse mere komplicerede opgaver.


Skriv et svar til: Finde strømmen tre gange i et kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.