Matematik

Redegørelse for konstanter i en funktion

24. maj 2016 af Alexanderblankholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg skal løse denne opgave. Jeg kan fint redegøre for konstanterne b og c, men a volder problemmer. Jeg har taget et billede af opgaven, den er vedhæftet som en fil! 
Håber at i kan hjælpe

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Du skal bare bestemme funktionsforskriften af parablen. 

b er jo 0, fordi parablen er symmetisk i forhold til y-aksen, c er 210 fordi den skærer y-aksen der, så skal du bare sætte punkt (120,185) ind i ligningen for at løse a 

f(x)=ax^2+210

185=a\cdot 120^2+210

a=(185-210)/120^2


Svar #2
24. maj 2016 af Alexanderblankholm (Slettet)

Tusinde tak, det hjalp gevaldigt!


Skriv et svar til: Redegørelse for konstanter i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.