Erhvervsret

hjælp til hvilken lov ifbm tyveri

24. maj 2016 af Lillema (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bo Rasmussen, der var indehaver af rengøringsfirmaet Renodan ApS indgik i januar 2011 en aftale med IT-firmaet DanIT om at skulle forestå rengøringen i firmaets lokaler. DanIT havde i forbindelse med indgåelsen af aftalen krævet, at de medarbejdere hos Renodan ApS, der skulle tage sig af rengøringen hos dem, skulle kunne præsentere en ren straffe- attest.

Det aftaltes, at rengøringen skulle foregå i tidsrummet kl. 20-23 alle hverdage.
DanIT udleverede 2 stk. nøgler til Renodan ApS, hvoraf Renodan udleverede den ene til Anne, som skulle være den medarbejder hos firmaet, der skulle varetage den daglige ren- gøring i IT-firmaet.
Anne, var begyndt som medarbejder hos Renodan ApS i efteråret 2010, hvor hun havde oplyst, at hun tidligere i en årrække havde været beskæftiget som hjemmehjælper i kom- munen, men var blevet opsagt på grund af nedskæringer. Anne afleverede ved sin ansæt- telse en uplettet straffeattest.
I august 2011 fik Bo Rasmussen at vide, at Anne i maj 2011 havde fået en bøde på kr. 2.000 for hæleri. Annes samlever var på samme tid blevet dømt for to villaindbrud. Bo Rasmussen foretog sig ikke noget, efter han havde fået disse oplysninger, da han var me- get glad for Annes arbejde, som han havde modtaget meget ros for bl.a. fra DanIT.
Om morgenen den 22. oktober 2011, da DanITs medarbejdere mødte på arbejde opda- gede de, at manglede 3 bærbare computere, 5 fladskærme med tilhørende harddiske, 6 telefonapparater og 3 kameraer. Herudover var en kasse indeholdende kontanter, samt frimærkekassen forsvundet.
Medarbejderne meldte tyverierne til politiet, som hurtigt konstaterede, at der ikke var sket indbrud i virksomheden, men at tyvene tilsyneladende selv havde haft en nøgle til døren. Det viste sig, at Anne efter at have afsluttet aftenens rengøring hos DanIT havde givet nøglen til sin samlever, som så havde stjålet de manglende ting. Anne havde fået nøglen tilbage fra sin samlever, efter endt gerning.
Redegør for:

4.1. om Renodan ApS og Bo Rasmussen kan drages til ansvar for tyveriet? 4.2. og i givet fald, om Bo Rasmussen skal erstatte de stjålne genstande? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2016 af Justitia

1: Nej
2: Nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2016 af Justitia

Straffelovens § 276


Skriv et svar til: hjælp til hvilken lov ifbm tyveri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.